Κάθε σκύλος ένα σπίτι. Ελλάδα χωρίς αδέσποτα; Μπορούμε!

Ελλάδα χωρίς αδέσποτα και ζώα που υποφέρουν στο δρόμο; Όσο δύσκολο και αν φαντάζει, είναι ο στόχος πάνω στον οποίο εργαζόμαστε καθημερινά. Το πρόγραμμα προστασίας και διαχείρισης αστικής του Dogs’ Voice αναπτύσσεται πάνω σε πέντε βασικούς πυλώνες:

 1. Ψηφιοποιήση μητρώου αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων σε κάθε Δήμο.
 2. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναφορικά με τα ζώα, τα δικαιώματα τους και την ορθή προσέγγιση των παιδιών με τα ζώα.
 3. Παροχή ανταποδοτικών κινήτρων σε δημότες που τηρούν ορθές πρακτικές (στείρωση, τοποθέτηση ηλεκτρονικής σήμανσης) από ιδιώτες χορηγούς του προγράμματος.
 4. Προώθηση αδέσποτων ζώων σε υπεύθυνες υιοθεσίες.
 5. Σύμπραξη με τα τοπικά φιλοζωικά σωματεία για οργάνωση δικτύου φιλοξενιών σε περιπτώσεις αδέσποτων ζώων του Δήμου που προωθούνται προς υιοθεσία.
 6. Νομική υποστήριξη για ζητήματα που αφορούν σε κακοποιήσεις ζώων και στην εφαρμογή του ν.4039/2012.
 7. Εισαγωγή τεχνολογίας για την διευκόλυνση του έργου των αρμόδιων πενταμελών επιτροπών.
 8. Εφαρμογή προγράμματος επιδοτούμενων στειρώσεων (πλήρως χρηματοδοτούμενο από ιδιώτες χορηγούς) σε δεσποζόμενα θηλυκά κατοικίδια ζώα των δημοτών που ανήκουν στα χαμηλά εισοδήματα.
 9. Δημιουργία και υλοποίηση ενημερωτικής καμπάνιας πανελλαδικής εμβέλειας αναφορικά με την υπεύθυνη κηδεμονία κατοικιδίων, τα αδέσποτα ζώα και τα δικαιώματά τους.

Το πρόγραμμα του Dogs’ Voice στοχεύει: 

 1. Στην εισαγωγή τεχνογνωσίας και νέων τεχνολογιών που αφορούν στη διαχείριση αστικής πανίδας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.
 2. Στην καλλιέργεια ζωοφιλικής παιδείας στις τοπικές κοινωνίες.
 3. Στην αύξηση των στειρώσεων αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.
 4. Στην αύξηση των υιοθεσιών αδέσποτων ζώων.
 5. Στην παροχή νομικής βοήθειας για την αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης ζώων.