Ελλάδα χωρίς αδέσποτα; Μπορούμε!

Ο σκοπός της ζωής είναι μια ζωή με σκοπό. Ο δικός μας σκοπός, το δικό μας όραμα, είναι μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα, όπου οι πολίτες θα σέβονται τα ζώα και τα δικαιώματά τους.

Το Dogs’ Voice https://www.dogsvoice.gr/ είναι η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία στην Ελλάδα με αντικείμενο την προστασία και διαχείριση της αστικής πανίδας σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2015 έχοντας ως πρωταρχικούς στόχους την προώθηση αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες, τη στήριξη των φιλοζωικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα και την ενημέρωση με θετικό τρόπο των Ελλήνων πολιτών αναφορικά με τα δικαιώματα των αδέσποτων ζώων και την υπεύθυνη κηδεμονία κατοικίδιων ζώων συντροφιάς.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά, το Dogs’ Voice έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει ολοκληρωμένες λύσεις προστασίας και διαχείρισης αστικής πανίδας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και στοχεύει στη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα έως και 30% μέχρι το 2020.

Το Dogs’ Voice συγκεντρώνει για πρώτη φορά μαζί όλους τους διαθέσιμους πόρους σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης στοχεύοντας πρωτίστως στην ανατροπή της υπάρχουσας νοοτροπίας στις τοπικές κοινωνίες.

Από τη στιγμή της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα:

1.Συνεργάζεται επιτυχώς με 4 Δήμους της Αττικής προτείνοντας παραμετροποιημένες λύσεις για τον καθένα ξεχωριστά, εξελίσσοντας και σχεδιάζοντας βέλτιστες πρακτικές βιώσιµης ανάπτυξης για την αστική πανίδα.

2.Έχει ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία  ζωοφιλικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενημερώνοντας πάνω από 2000 παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε συνεργασία με την ομάδα Ζω.Ε.Σ. το πρόγραμμα της οποίας έχει λάβει έγκριση από το Υπ. Παιδείας.

3.Έχει δηµιουργήσει τη μεγαλύτερη βάση δεδοµένων αγγελιών υιοθεσίας αδέσποτων ζώων στη χώρα, µε περισσότερες από 929 οργανικές υιοθεσίες να έχουν πραγματοποιηθεί από την πλατφόρμα υιοθεσιών του οργανισμού.

4. Έχει πραγματοποιήσει 4 καμπάνιες crowd-funding από την πλατφόρμα του “Θέλω να προσφέρω”, συγκεντρώνοντας σε λιγότερο από 24 ώρες το απαραίτητο κατά περίπτωση ποσό για την κάλυψη έκτακτων χειρουργείων αδέσποτων σκύλων.

5.Παρέχει έμπρακτα στήριξη σε περισσότερες από 85 φιλοζωικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας τράπεζα φαρµάκων για να καλύψει δαπανηρές θεραπείες αδέσποτων ζώων.

6.Έχει προσφέρει περισσότερα από 5000 κιλά ξηράς τροφής σε καταφύγια αδέσποτων ζώων σε όλη την Ελλάδα.

7.Ήταν η μοναδική οργάνωση που συντόνισε και διαχειρίστηκε την κρίση με τα πλημμυροπαθή ζώα στη Δ. Αττική τον Νοέμβριο του 2017 εξασφαλίζοντας τροφές, φιλοξενίες και υιοθεσίες για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής.

8.Έχει δηµιουργήσει οµάδα νοµικής υποστήριξης για κακοποιήσεις ζώων και 27 αγωγές έχουν ήδη εισαχθεί στα ελληνικά δικαστήρια.

Και συνεχίζει.