Βοηθάμε τα Ζώα - Δημιουργούμε Πολιτισμό

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κατανοώντας τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης στην καλλιέργειά ζωοφιλικής κουλτούρας, σχεδίασε και υλοποίησε κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ανάπτυξη ζωοφιλικής κουλτούρας στους μαθητές καθώς και στην ενημέρωση τους σχετικά με τα ζώα και τα δικαιώματα τους.

Το πρόγραμμα ονομάζεται ‘Βοηθάμε τα Ζώα – Δημιουργούμε πολιτισμό‘ και παρουσιάζεται στους μαθητές από τον θετικό εκπαιδευτή κ. Βλάσση Σαρλά. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τα ζώα, τη γλώσσα σώματος τους και τη σωστή στάση του ανθρώπου προς εκείνα.  Η πρωτοτυπία του προγράμματος έγκειται στο γεγονός γίνεται και με την παρουσία σκύλου, της Ματσού, ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν με την παρουσία ζώου στο χώρο.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018, η παρουσίαση του προγράμματος έγινε σε 17 δημοτικά σχολεία του Δήμου και ενημερώθηκαν 1.184 μαθητές πρωτοβάθμιας. Το πρόγραμμα συνεχίζεται και το τρέχον ακαδημαϊκό έτος στοχεύοντας στην ενημέρωση ακόμα περισσότερων μαθητών.

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού είναι από τους ελάχιστους δήμους στην Ελλάδα που έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία δημιουργίας ζωοφιλικού εκπαιδευτικού προγράμματος το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και θα καλύψει το σύνολο των μαθητών εντός των διοικητικών του ορίων.