Πρόγραμμα Εμβολιασμού και Στειρώσεων

Στο Δήμο Αγιών Αναργύρων – Καματερού εφαρμόζεται πρόγραμμα εμβολιασμού και στειρώσεων για τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται εντός των διοικητικών του ορίων.

Ο Δήμος διατηρεί ενεργή σύμβαση με τον φορέα Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αττικής Πειραιάς (ΠΕΣΥΔΑΠ). Ανάμεσα στις δράσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ είναι και το Διαδημοτικό Κέντρο περίθαλψης αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ), που φροντίζει για την σύγχρονη και αποτελεσματική φροντίδα των αδέσποτων.

Τι είναι το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ Το πρώτο στην Ελλάδα Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων που λειτουργεί από το 2003, στο Σχιστό Περάματος. Το Κέντρο καταλαμβάνει μία έκταση 5 στρεμμάτων και διαθέτει πλήρες κτηνιατρικό εξοπλισμό, χώρους διανομής, χώρο εκτόνωσης των ζώων, εγκαταστάσεις διοίκησης, αίθουσα ενημέρωσης του κοινού, ειδικά οχήματα περισυλλογής και ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των ζώων καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο υπάλληλο για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στο γραφείο της κα. Ευδοξία Λαγγίδου- Υπεύθυνη Δημοτική Υπάλληλος για τα Αδέσποτα στο τηλέφωνο 2132023684.

Πρόγραμμα με εθελοντές αλλοδαπούς κτηνιάτρους

Τον Ιανουάριο του 2019 πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, πρόγραμμα στειρώσεων και σήμανσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς από εθελοντές αλλοδαπούς κτηνιάτρους. Το πρόγραμμα έλαβε χώρα σε ειδικό χώρο του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού που παραχωρήθηκε για τον σκοπό αυτό και σε απολυτή τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας. Το πρόγραμμα ήταν επιτυχές και όλα τα ζώα επανεντάχθηκαν.