Πρόγραμμα Επιδοτούμενων Στειρώσεων Δήμου Ελευσίνας για το 2018

Το πρόγραμμα επιδοτούμενων στειρώσεων του προγράμματος μας αποτελεί την έμπρακτη επιβράβευση των Δήμων μας για την απόφαση τους να εισάγουν μια νέα φιλοζωική κουλτούρα που θα συμβάλει στην ευζωία τόσο των δημοτών όσο και των ζώων συντροφιάς εντός του Δήμου.

Σε κάθε Δήμο μελετάμε τις ειδικές ανάγκες της περιοχής και προσανατολίζουμε το πρόγραμμα επιδοτούμενων στειρώσεων στον πληθυσμό ζώων συντροφιάς που έχει επιβαρυνθεί περισσότερο. Προτεραιότητα μας είναι η επιδότηση στειρώσεων θηλυκών αδέσποτων ζώων με πλήρη κάλυψη της αμοιβής του κτηνιάτρου από τους ιδιώτες χορηγούς του προγράμματος.

Συγκεκριμένα για το Δήμο Ελευσίνας, το έτος 2018, μετά από μελέτη των αναγκών της περιοχής, αποφασίσαμε όπως το πρόγραμμα επιδοτούμενων στειρώσεων θα αφορά στην στείρωση αδέσποτων θυληκών σκύλων, στοχεύοντας να μειώσουμε την αναπαραγωγή νέων αδέσποτων ζώων.

Το πρόγραμμα υλοποιηθήκε σε συνεργασία με τη φιλοζωική οργάνωση του Δήμου Ελευσίνας ”Αδέσποτα μυστήρια” και τον αρμόδιο δημοτικό υπάλληλο για τα αδέσποτα ζώα κο. Καμπάνη. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι γιατροί: κα. Κωνσταντίνα Γκιόκα και κος. Θεόδωρος Καναβός.