Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μόνοι μας είναι απλά ένα όνειρο. Ένα όνειρο για το οποίο εργαζόμαστε μαζί με άλλους είναι πραγματικότητα!

Στο Dogs’ Voice πιστεύουμε ότι ο κόσμος αλλάζει με την ομαδική εργασία και τις συνέργιες. Συνεργαζόμαστε με άλλες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, φιλοζωικές ομοσπονδίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, φιλοζωικά σωματεία, ΟΤΑ και εκπαιδευτικά κέντρα με στόχο να εφαρμόσουμε πρακτικές και προγράμματα που θα συμβάλουν στην ευζωία των ζώων στη χώρα μας και στην καλλιέργεια μιας νέας φιλοζωικής παιδείας.

1. Ζω.Ε.Σ: Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων

Οι Ζω.Ε.Σ. είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί, από τον Ιανουάριο του 2015 με έδρα την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, υπό την επίβλεψη της υπεύθυνης εκπαιδευτικού και εκπαιδεύτριας σκύλων Παπαποστόλου Κατερίνας. Η δράση της ομάδας είναι πραγματικά καινοτόμος για τη χώρα μας, αφού πραγματοποιεί προγράμματα ζωοφιλικών ενημερώσεων με παιδαγωγικό σκοπό σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η ομάδα αποτελείται από εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που μοιράζονται την ίδια αγάπη και το ίδιο ενδιαφέρον για τα ζώα κι έχουν τη διάθεση να συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Από το 2017 συνεργαζόμαστε με τις Ζω.Ε.Σ. πραγματοποιώντας φιλοζωικές ενημερώσεις σε δημοτικά σχολεία των εντασσόμενων στο πρόγραμμα προστασίας και διαχείρισης αστικής πανίδας του Dogs’ Voice.

Περισσότερα για την ομάδα Ζω.Ε.Σ. θα βρείτε εδώ: https://www.zwes.gr/

2. Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο)

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία είναι μια μη κερδοσκοπική ομοσπονδία, η οποία συστάθηκε το 2007 με σκοπό να ενώσει τις ελληνικές φιλοζωικές οργανώσεις σε έναν ενιαίο φορέα, ικανό να διαχειριστεί θέματα προστασίας των ζώων. 

Με πρωτοβουλία της ΠΦΟ και σε συνεργασία με τη Συμμαχία για την Ελλάδα και το ίδρυμα Voice for the Animals, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα “Ο κύκλος της βίας: Από την κακοποίηση ζώων στην ενδοοικογενειακή βία”. Οι Αστυνομικές Αρχές του Λος Άντζελες (LAPD) και η Πολιτειακή Αντιεισαγγελέας της Βιρτζίνια παρουσίασαν στην Ελληνική Αστυνομία τα επίσημα στοιχεία που συνδέουν την κακοποίηση ζώων με την ενδοοικογενειακή βία και το οργανωμένο έγκλημα.

Το Dogs’ Voice συνεργάζεται με την Π.Φ.Ο από το Σεπτέμβριο του 2017. 

Περισσότερα για την Π.Φ.Ο θα βρείτε εδώ: http://pfo.gr/

3. Higgs

Το HIGGS (Higher Incubator Giving Growth & Sustainability) αποτελεί, από το 2012, μια πρωτοβουλία με στόχο την ενδυνάμωση μη κερδοσκοπικών οργανώσεων (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μέσα από εκπαιδευτικά και υποστηρικτικά προγράμματα και δράσεις που πραγματοποιούνται στη σταθερή και μόνιμη δομή των εγκαταστάσεών του. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας του αλλά και στον τρόπο που σχεδιάζει και υλοποιεί όλες τους τις δράσεις και τα προγράμματα, κυριαρχούν οι αρχές της φιλανθρωπίας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης.  Το HIGGS προσδοκά να αποτελέσει ένα φάρο δημιουργίας και ανοιχτού διαλόγου που θα προωθεί τη συνεργασία και την καινοτομία στο χώρο των ΜΚΟ και θα αποτελεί ένα σημείο συνάντησης όλων των ενδιαφερόμενων μερών, τόσο κυριολεκτικά όσο και συμβολικά. 

Μέλη της ομάδας του Dogs’ Voice ολοκλήρωσαν με επιτυχία το Acceleration Program του Higgs τον Νοέμβριο του 2017 ενώ η ομάδα του HIGGS υποστηρίζει συμβουλευτικά τo Dogs’ Voice μέχρι σήμερα και είμαστε απέραντα ευγνώμονες για αυτό!

Περισσότερα για το HIGGS θα βρείτε εδώ: https://higgs3.org/

4. Impact Hub Athens

To Impact Hub Athens αποτελεί το πρώτο τοπικό δίκτυο ανθρώπων που πιστεύουν πως οι ενέργειες του επιχειρηματικού τομέα μπορούν και πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας. Είναι παγκόσμια συνδεδεμένοι, με χιλιάδες μέλη σε όλο τον κόσμο, που διευκολύνουν και διευρύνουν τις ιδέες και τις προσπάθειες τους.

Διαθέτει έναν υπέροχο συνεργατικό χώρο στην καρδιά της Αθήνας, διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις για κοινωνικούς επιχειρηματίες και όχι μόνο.

Περισσότερα για το Impact Hub Athens θα βρείτε εδώ: https://athens.impacthub.net/