1. Πρόγραμμα επιδοτούμενων στειρώσεων Δήμου Αλίμου για το 2018

Το πρόγραμμα επιδοτούμενων στειρώσεων του προγράμματος μας αποτελεί την έμπρακτη επιβράβευση των Δήμων μας για την απόφαση τους να εισάγουν μια νέα φιλοζωική κουλτούρα που θα συμβάλει στην ευζωία τόσο των δημοτών όσο και των ζώων συντροφιάς εντός του Δήμου.

Σε κάθε Δήμο μελετάμε τις ειδικές ανάγκες της περιοχής και προσανατολίζουμε το πρόγραμμα επιδοτούμενων στειρώσεων στον πληθυσμό ζώων συντροφιάς που έχει επιβαρυνθεί περισσότερο. Προτεραιότητα μας είναι η επιδότηση στειρώσεων θηλυκών δεσποζόμενων κατοικιδίων δημοτών που ανήκουν στα χαμηλά εισοδήματα με πλήρη κάλυψη της αμοιβής του κτηνιάτρου από τους ιδιώτες χορηγούς του προγράμματος.

Συγκεκριμένα για τον Δήμο Αλίμου, μετά από μελέτη των αναγκών της περιοχής, αποφασίσαμε όπως το πρόγραμμα επιδοτούμενων στειρώσεων θα αφορά στην μείωση του πληθυσμού αδέσποτων γατών με ειδική στόχευση στις μεγάλες γατο-αποικίες εντός Δήμου με παράλληλη καμπάνια για την υιοθεσία τους.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τη φιλοζωική οργάνωση του Δήμου Αλίμου και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Animal Action Greece τους μήνες Μάρτιος – Απρίλιος 2018 στους συμβεβλημένους με την Animal Action κτηνιάτρους:

  1. Ειρήνη Ρέσου, Νέα Σμύρνη
  2. Αλέξανδρος Κονδυλίδης, Γλυφάδα
  3. Πόπη Μαρούλη, Κολωνάκι

Για να συμμετάσχετε στην περισυλλογή των αδέσποτων γατών και να συνδεθείτε με το πρόγραμμα παρακαλούμε καλέστε στο 2132008113 (Μυρσίνη Τσορβά, Δήμος Αλίμου) ή στο 210 3008100 στα γραφεία του Dogs’ Voice.

2. Πρόγραμμα στειρώσεων γατο-αποικιών 2019 με την υποστήριξη της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ

Με την υποστήριξη του μεγάλου δωρητή μας ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ ολοκληρώθηκαν με επιτυχία δύο προγράμματα στειρώσεων αδέσποτων γατών Μάιος 2019 και Δεκέμβριος 2019 στα οποία στειρώθηκαν 200 αδέσποτες γάτες. Μέρος της δαπάνης καλύφθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Dogs’ Voice ο οποίος υλοποιεί και διαχειρίζεται το πρόγραμμα επιδοτούμενων στειρώσεων.

Οι στειρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κτηνιατρείο της κυρίας Γιανναράκη στην Αργυρούπολη ενώ την περισυλλογή των ζώων ανέλαβαν το σωματείο SCARS και φιλόζωοι εθελοντές του Δήμου Αλίμου.